zaterdag 19 mei 2012

13 doden bij zelfmoordaanslag Taliban in Khost in oosten Afghanistan

Bij een zelfmoordaanslag in het district Alishir in de Oost-Afghaanse provincie Khost zijn zaterdag 3 politieagenten en 10 burgers gedood.

Een groep schutters met zelfmoordvesten openden het vuur voordat ze zichzelf opbliezen bij een controlepost van de politie in het gebied Terizai, zo meldt TOLO News.

TOLO verwijst naar een verklaring van de Internationale Coalitie vanuit Bagram, waarin melding wordt gemaakt van 10 burgerdoden en 3 doden onder de veiligheidstroepen.

Gewonden van de aanslag zijn overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt, aldus de Coalitie.

De Regio Oost Afghanistan wordt voor de NAVO-ISAF-veiligheidmacht geleid door de Verenigde Staten. Het hoofdkwartier van deze regio is gevestigd in Bagram.

De gouverneur van Alishir, Mir Padshah Dawran, vertelde eerder dat vier agenten en een burger gewond waren geraakt, en er zeven doden waren gevallen.

De zelfmoordaanvaller bracht zijn bomvest tot ontploffing bij een gezamenlijke controlepost van de nationale en grenspolitie in Terizai.

Khost grenst aan Pakistan.

De commandant van de controlepost, sergeant Gul Naim, is onder de dodelijke slachtoffer van de aanslag.

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist, aldus TOLO News.

TOLO bericht dat Khost grenst aan de provincies Paktia en Logar, waar de laatste tijd het geweld van opstandelingen is toegenomen.